چکیده
هدف: هدف از انجام این مطالعه مدلسازی ارزیابی عملکرد استانداران دولت جمهوری اسلامی ایران بوده است.
طراحی/ روششناسی/ رویکرد: روش پژوهش حاضر بر مبنای رویکرد آمیخته و به صورت کیفی و کمی است. جامعه کیفی مورد مطالعه در پژوهش حاضر را کلیه اساتید دانشگاهی در حوزه مدیریت دولتی و مدیریت استراتژیک و استانداران دولت جمهوری اسلامی ایران به همراه مدیران ارشد وزارت کشور تشکیل دادند که با روش نمونهگیری گلوله برفی و بر اساس اصل اشباع نظری 18 نفر به عنوان مشارکتکننده در این مطالعه تعیین شدند. جامعه آماری این مطالعه در بخش کمّی را کلیه مدیران ارشد وزارت کشور و استانداریهای کشور در ایران تشکیل دادند که با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند تعداد 45 نفر از این جامعه بهعنوان نمونهی پژوهش تعیین شدند.
یافتههای پژوهش: نتایج تحلیل مصاحبهها با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی منجر به شناسایی 12 بعد ارزیابی عملکرد استانداران شامل دانش جغرافیایی، آگاهی فرهنگی، بلوغ اجتماعی، ادراک سیاسی، رشد اقتصادی، توسعه رفاهی، رضایت ذینفعان، سطح امنیت، سرمایه اجتماعی، مشارکت سیاسی، تعاملات و بهرهوری شد که با استفاده از روش ساختاری تفسیری مدلسازی گردید. اعتبارسنجی الگوی استخراجشده با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری انجام گرفت. جامعه آماری مطالعه در این بخش را مدیران ارشد استانداریهای کشور تشکیل دادند که با استفاده از روش نمونهگیری غیراحتمالی هدفمند تعداد 168 نفر به عنوان نمونه پژوهش تعیین شدند. یافتههای این مطالعه نشان داد که سطح امنیت و تعاملات به ترتیب بیشترین تاثیر را در توسعه رضایت ذینفعان و بهرهوری دارد.
محدودیتها و پیامدها: با توجه به هدف این مطالعه، دسترسی به خبرگانی که بتوانند به روند انجام این مطالعه کمک نمایند با دشواری همراه بوده است.
پیامدهای عملی: یافتههای این مطالعه میتواند راهنمای مطلوبی جهت تدوین استراتژیهای مرتبط در خصوص انتخاب و ارزیابی عملکرد استانداران دولت باشد.
کلیدواژهها